Vilka färgkoder?

Vilka färgkoder?

Publicerad

Fråga: Hej! Vet ni vilken färgkod det är till en Crescent raket -62  1149 röd/vit? Mvh Sven
 

Svar: Hej Sven!

Den ljusgråa lacken (som ofta uppfattas som vit) har receptet: PPG Deltron DG, GUZZI   *0003, Grigio

Färgkoden till transparentröda lacken är en av de svåraste att ta fram eftersom det är en 2-skiktslack, transparent röd på silvermetallic bas. Detta gör den mer lik en Candylack än en metallicfärg. Candylackeringen kan man inte mäta ut exakt med färgmätare (spektrometer) hos färghandlare. Många har mätt ändå eller valt en snarlik metalliclack hos färghandlare genom att jämföra skyddad lack mot färgprover. Lack som är relativt skyddad från solblekning hittar du i tanktunneln eftersom många kåpor och skärmar endast har grundfärg på insidan/baksidan.

Känner de som använt sig av färgalternativ ämnad för H-D och Yamaha motorcyklar, men även en som lackat silvermetallic och sprejat på med bromsljusfärg tills tonen varit rätt. Det finns många vägar att välja, men vilket som är bästa alternativet är upp till var och en.

Om någon av våra läsare har ett bra färgrecept på Transparent röd är ni välkomna att tipsa i kommentarsfältet.

 

Transparent röd och ljusgrå Crescent 1163. Lika färgkoder på 1148, 1149 och 1164

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Victoria MS 50 som glappar när den är varm

1 kommentar

mekgoran: ett magnetlager har 11 kulor och ett kullager 6203 har 8 kulor så magnetlager borde hålla längre, har någon testat, nåväl, har du så stort glapp borde det vara något fel, svänghjulet ska absolut...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206