Information om Rex Roadmaster

Fråga: Hej! Jag undrar om det finns någon statistik på Rex Roadmaster när det gäller ramnummer för respektive årsmodell, samt färgsättningen.

Sverker Larsson

 

Svar: Mig veterligt finns det ingen klubb för Rex motorcyklar och Rexfabriken har sedan länge lagt ner tillverkningen av tvåhjulingar. Det som finns kvar är varumärket Rex som numera sitter på barnsitsar till trampcyklar. Det här är ett problem när man söker information om äldre fordon eftersom den som hade informationen är fabriken och är den borta är tyvärr alla uppgifter om dess fordon borta om ingen på något vis tagit hand om dem.

Jag har personligen varit med om att en generalagent hade slängt alla pärmar med information om tidigare importer av motorcyklar. Alla pärmar hade åkt i en sopcontainer sex månader innan jag hörde av mig och ville ha ett intyg.

Mitt tips är att exempelvis gå med i någon större klubb som Motorcykelhistorska klubben eller Club MC-Veteranerna så kan du få ta del av matriklar till medlemmar med samma motorcykel. När det gäller kulörer på gamla fordon så gäller inte gamla färgrecept från förr då den kemiska sammansättningen har ändrats – bland annat av miljöskäl. Här gäller att man tagit fram ett gällande recept, färgkod, genom att låta en färghandlare analysera ett färgprov från det aktuella fordonet.

Jim Lundberg

Rulla till toppen