Saab i nyskick

Fråga: Jag har kommit över en Saab 90 1987 helt i originalskick. Bilen har rullat strax över 3 300 mil och det finns inte en enda rostfläck på hela bilen. Den har kvar alla originaltillbehör och allt fungerar klockrent.

Min fråga: finns det någon marknad för dessa sällsynta modeller? Har 90:orna börjat bli så pass gamla att det finns lite värde i ett exemplar med så få mil och i helt orört skick? Den är praktiskt taget precis i samma skick som när den rullade ut från fabriken på 1980-talet.

Mvh. Jesper

Svar: Kul att du hittat en bil i bra skick. Saab 90 är en modell som inte riktigt fått samlarbilsstatus. Kanske beror det på att det är en modell som varken är en 99 eller en 900. När den såldes var det Saabs billigaste modell och tilltalade ofta äldre personer som visste att vårda dem. Därför är det ganska lätt att hitta en Saab 90 i gott skick som inte gått särskilt långt. Har du köpt bilen med förhoppningen att tjäna en stor summa pengar kommer du kanske att bli besviken då modellen ännu inte fått någon samlarstatus. Jag tror att det finns fler säljare än köpare på denna modell och köpesumman blir aldrig mer än vad en köpare är villig att betala. Men har du köpt bilen för att ha en fin 1980-talsbil ser jag den som ett fynd.

Robert Gustavsson

Rulla till toppen