Vad har jag köpt för motorcykel?

Fråga: Hej. Jag har precis införskaffat en motorcykel av okänt fabrikat. (länk till Blocket) Säljaren påstod att det är en Husqvarna ”Rödmyra” men jag tvekar på det med tanke på framgaffeln av teleskoptyp. Motornummer finns och är Nr 27-31214. Ramnummer har jag ännu inte hittat. Har ni någon aning om vad detta kan vara? Misstänker att det är en Kärnan från O Ernst AB med tanke på framgaffeln av teleskoptyp. Husqvarnamotor och Husqvarnaram men med eget ramnummer vilket skulle i min mening komplicera ursprungskontrollen väsentligt?

Mvh Hannes

 

Svar: Motorcykeln är inte komplett och har även en del ”felaktiga” detaljer som handtag och fotpinnar. Är även lite osäker på om gaffel och skärmar hör ihop med ramen. Jag kan tänka mig, utöver en Kärnan, att det kan vara en Monark M80 eller en Apollo mod 64H som bägge har Husqvarnas 120-kubiksmotor.

De två första siffrorna ”27” i motornumret indikerar att det är en motor med vändspolning (tidigare hette ”24” och hade tvärspolning) som även satt i Husqvarnas egen motorcykel som hette modell 27.

Någon som har fler förslag? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

Vad har jag köpt för motorcykel?
Apollo 64H
Rulla till toppen