Koppla in utanpåliggande tändspole på Fuchs FM 40

Koppla in utanpåliggande tändspole på Fuchs FM 40

Publicerad

Fråga: Har en Fuchs F40, där jag har byggt om tändsystemet till utanpåliggande tändspole. Söker ett kopplingsschema, dels i tändplattan, dels vid spolen, då den har två omärkta ingångar. Tacksam för svar.

Roland Berggren

 

Svar: På den övre bilden ser du hur kabeln från matarspolen ska dras vidare till primäranslutningen på den utanpåliggande tändspolen. På den undre bilden ser du hur man kopplar in två varianter, den ena med endast en primäranslutning och den andra med två primäranslutningar.

Jim Lundberg

En del tändspolar har endast en primäranslutning och då måste spolens stomme jordas i ramen.

Andra spolar har två primäruttag och då ska det ena jordas. Spolarna saknar ofta uppmärkning och jag har inte märkt någon skillnad på hur man kopplar in dessa spolar då gnistan verkar bli lika stark oavsett vilket uttag som jordas och vilket som kopplas till matarspolen i motorn

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Var köpa batteribrytare?

10 kommentarer

Gurra: @hrister.andersson.54: jag misstänker att det är larmet som spökar. Koden har förkommit och när jag kopplar bort larmet går bilen naturligtvis inte att starta!

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

  • Classic Motor 2018-09

  • Classic Motor 2018-08

  • Classic Motor 2018-07

  • Classic Motor 2018-06

  • Classic Motor - Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842