Sadelfjädrar till Monark M 277

Sadelfjädrar till Monark M 277

Publicerad

Fråga: Skulle vilja ha hjälp med mått på sadelfjäder, som sitter på Monark M 277 gärna en närbild. Ska försöka göra nya själv, Har försökt söka på nätet men gått bet. Objektet har en bit kvar. Har inte skruvat på länge men fick nu ett återfall från vinden plockades ned en ram jag fick som barn 13år, har alltid gillat JB 150cc.

Man ser undre hålen i sadeln borde gå till de hål som linar i ramen? Så pass tycker jag se på de bilder jag hittat på nätet. Visste jag hur de såg ut och med mått kanske man kan hitta några som man kan modifiera eller göra helt nya.

Magnus Svensk

 

Svar: Jag har tyvärr igen Monarksadel att mäta på och fotografera, men det kanske någon av våra läsare har. Någon som har samma sadel som Magnus och kan lämna mått på fjäderlängd, antal varv, diameter och trådtjocklek?

Jim Lundberg

 

Uppdaterad 2017-11-08: Vi har fått två bilder (längst ner) från signaturen Zlim med mått på fjädrarna.

Magnus Monark. Sadeln behöver lite omvårdnad.

Bild från Zlim.

Bild från Zlim.

On
Off

5 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur vända packbox i Husqvarna Novolette?

18 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Knut. Vad jag vet ska inte alkylatbensin och tvåtaktsolja ha några problem med att "gifta sig" Det finns alkylatbensin som är färdigblandad med tvåtaktsolja (2 %) och jag har inte sett...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842