Fel motor i Harley Davidson från 1929

Harley-Davidson 1930.

Fel motor i Harley Davidson från 1929

Publicerad

Fråga: Hej! Jag köpte en H-D DL (750cc) 1929 för några månader sedan. Gamla skattekvitton fanns kvar på cykeln. På skattekvittona finns det gamla regnumret. Motornummer tydligt stämplat på motorn. Bara att skicka in kvitto och tidigare registreringsbevis (beställt från Stadsarkivet Sthlm) till Transportstyrelsen och vänta på godkänd ursprungskontroll.

MEN motornummer på cykeln och motornummer på senaste regbeviset stämmer inte. Regbeviset säger att hojen ska ha en 1 cylindrig 350cc motor. H-D modell B och modell D har identiska ramar så troligtvis har väl den lilla 350'n bytts till en större 750 någon gång i tidernas begynnelse. Vad gör jag nu? Hur ska jag få hojen godkänd för regbesiktning?

Mattias

 

Svar: Jag har tyvärr inte tekniska uppgifter till dessa modeller. Vad jag vet så hade Harley-Davidson ursprungligen inget ramnummer utan identiteten satt i motornumret. Motornumret fick man i så fall knacka in i ramen för att få ett ramnummer vilket är det som räknas i Sverige.

Om 350- 0ch 750-modellen har identiska hjul, ram, bromsar och liknande borde det rent tekniskt inte vara några problem med en registrering. Mitt tips är att du kontaktar Motorhistoriska Riksförbundet, MHRF, för konsultation.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fredagsfilmen: 70-talets superbikes

4 kommentarer

Zlim: Michael B Din favorit är verkligen ett monster och svår hanterlig se 9:05 in i filmen :-)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

  • Classic Motor 2018-09

  • Classic Motor 2018-08

  • Classic Motor 2018-07

  • Classic Motor 2018-06

  • Classic Motor - Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842