Kopplingsproblem Casal

Kopplingsproblem Casal

Publicerad

Fråga: Hej! Jag har en Casal från 1979 och den frikopplar inte tillräckligt tycker jag. Den driver lite med växel i och koppling intryckt, samt att det är även svårt att hitta friläge när man står still.
Så min fråga är helt enkelt: hur justeras kopplingen på detta mästerverk?
 
Svar: Vi har gemensamt letat information om kopplingen på Casal, men vi går bet. Hittar ingenting bland egna dokument och ingen av oss har erfarenheter av Casal tidigare.
 
Vanliga fel om kopplingen tar dåligt är skeva eller slitna lameller och/eller felaktig olja. Lamellerna verkar vara desamma som till Zündapp enligt reservdelsbutiker.
 
Här får vi be om hjälp av våra mycket kunniga läsare. Har ni mekat Casal? Skriv några rader om hur man justerar kopplingen.
 
Josefine Andersson
On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Var köpa batteribrytare?

10 kommentarer

Gurra: @hrister.andersson.54: jag misstänker att det är larmet som spökar. Koden har förkommit och när jag kopplar bort larmet går bilen naturligtvis inte att starta!

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

  • Classic Motor 2018-09

  • Classic Motor 2018-08

  • Classic Motor 2018-07

  • Classic Motor 2018-06

  • Classic Motor - Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842