Kvalitetsdelar till äldre mopeder

Kvalitetsdelar till äldre mopeder

Publicerad

Fråga: Hejsan! Skulle vilja ha tips på bra moped- och motordelar! Där man kan hitta lite kvalitet och vad man ska tänka på? Tycker det börjar finnas mycket billigt skräp idag! Håller på att renovera en Sachs Compact om det har betydelse!

Tias B

 

Svar: Tyvärr så förekommer det en del nytillverkade delar från låglöneländer på den svenska marknaden där kvaliteten är dålig eller rent av usel. Ett exempel är kondensatorer till mopeder som i vissa fall varit trasiga redan vid inköpet. Samma sak har jag hört om nytillverkade förgasare, lager och tändspolar.

Jag har tyvärr inga "stalltips" då jag köper delar alldeles för sällan för att bilda mig en klar uppfattning om vad som är bra respektive dåligt. Jag får bolla över detta till våra läsare. Någon som kan berätta var man hittar kvalitetsdelar till äldre mopeder? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Observera att vi inte vill ha någon förtalskampanj mot något företag som säljer mopeddelar, utan vi vill istället veta var de bra sakerna finns. Däremot är det bra att veta vilka fabrikat/delar man bör undvika – oavsett var de är köpta.

Jim Lundberg

On
Off

11 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fredagsfilmen: 70-talets superbikes

4 kommentarer

Zlim: Michael B Din favorit är verkligen ett monster och svår hanterlig se 9:05 in i filmen :-)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

  • Classic Motor 2018-09

  • Classic Motor 2018-08

  • Classic Motor 2018-07

  • Classic Motor 2018-06

  • Classic Motor - Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842