Kvalitetsdelar till äldre mopeder

Fråga: Hejsan! Skulle vilja ha tips på bra moped- och motordelar! Där man kan hitta lite kvalitet och vad man ska tänka på? Tycker det börjar finnas mycket billigt skräp idag! Håller på att renovera en Sachs Compact om det har betydelse!

Tias B

 

Svar: Tyvärr så förekommer det en del nytillverkade delar från låglöneländer på den svenska marknaden där kvaliteten är dålig eller rent av usel. Ett exempel är kondensatorer till mopeder som i vissa fall varit trasiga redan vid inköpet. Samma sak har jag hört om nytillverkade förgasare, lager och tändspolar.

Jag har tyvärr inga ”stalltips” då jag köper delar alldeles för sällan för att bilda mig en klar uppfattning om vad som är bra respektive dåligt. Jag får bolla över detta till våra läsare. Någon som kan berätta var man hittar kvalitetsdelar till äldre mopeder? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Observera att vi inte vill ha någon förtalskampanj mot något företag som säljer mopeddelar, utan vi vill istället veta var de bra sakerna finns. Däremot är det bra att veta vilka fabrikat/delar man bör undvika – oavsett var de är köpta.

Jim Lundberg

Rulla till toppen