Volvo Duett: bränsleproblem

Volvo Duett: bränsleproblem

Publicerad

Fråga: Jag har bränsleproblem på min Volvo Duett 1960. Glaskupan på bensinpumpen är full med bensin men den når ej till förgasaren. Är det fel på soppapumpen tro?

Jocke

Svar: Hej Jocke. Du får ta till gammaldags felsökning. Lossa bränsleslangen vid förgasaren. Lägg ner slangens ände i en burk, kör sedan på startmotorn några varv. Har det kommit bränsle i burken är det inget fel på pumpen. Då kan felet vara i förgasaren.

Kommer det inget bränsle kan det vara fel på pumpen, eller på bränsleledningen mellan pump och tank. Lossa ledningen på pumpens sugsida och montera en slang till en burk med bensin. Kör på starmotorn och se om den suger upp bensinen. Om den suger upp sitter felet i bränsleledningen, om inte är felet troligen i själva pumpen.

Om bilen stått stilla länge och du har kört omkring med lite bränsle i tanken, kan det vara någon form av skräp som sugits upp, alternativt blockera bränsleledningen i själva tanken.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fredagsfilmen: 70-talets superbikes

4 kommentarer

Zlim: Michael B Din favorit är verkligen ett monster och svår hanterlig se 9:05 in i filmen :-)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

  • Classic Motor 2018-09

  • Classic Motor 2018-08

  • Classic Motor 2018-07

  • Classic Motor 2018-06

  • Classic Motor - Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842