Tändspoleprovare i repris?

Tändspoleprovare i repris?

Publicerad

Fråga: Tändspoleprovare i nr 8/2003 och något i nr 7/2014! Hejsan Classic Motor, funderar på att det kanske är dags för en repris nu när mopedintresset är så stort i Sverige? Eller någon som har denna tidning och vill dela med sig av denna artikel om tändspoleprovaren?

Tias B

 

Svar: Visserligen är det tre år sedan vi skrev om hur man bygger en enkel tändspoleprovare, men då vi gjort det två gånger känns det lite tjatigt att göra det en tredje gång. Det är hela tiden en balansgång då en del läsare tycker att vi upprepar oss, trots att det gått flera år mellan liknande artiklar, medan andra läsare vill ha repriser betydligt tätare.

Några av de äldre artiklarna kommer att läggas ut här på hemsidan i mån av tid och beslut. Artiklar före 2005 finns inte i digital form och då måste i så fall alla bilder skannas in till digitala bildfiler vilket är väldigt tidsödande då det även brukar krävas en del bildbehandling för att de ska gå att använda.

Tyvärr har vi inte möjlighet att lagra gamla nummer av Classic Motor på redaktionen utan får hänvisa till veteranmarknader och liknande där det brukar finnas massvis av motortidningar till låga priser.

Jim Lundberg

On
Off

4 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fylla acetylentub till belysningen på Indian

1 kommentar

Ingvar Nilsson: Hej! Acetylen är lurigt! Självantändningstrycket kan vara så lågt som 2,4 bar om jag minns rätt. AGA-massan i tuben är dränkt i aceton. Acetylengasen löser sig i acetonet tack vare agamassan och...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

  • Classic Motor 2018-09

  • Classic Motor 2018-08

  • Classic Motor 2018-07

  • Classic Motor 2018-06

  • Classic Motor - Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842