Färgkod kongobrun Rex

Färgkod kongobrun Rex

Publicerad

Fråga: Hej! Letar efter kongobruna färgkoden till Rex Sport 1966.

Svar: Hej! Tyvärr har vi inte denna kod och de gamla färgbeteckningarna för mopedlackerna finns inte kvar hos dagens lackfirmor. Du kan ta fram snarlik färg själv hos färghandel om du har originallacken kvar på mopeden. Leta fram ett område där färgen klarat sig bra från solljus blekts och slitage, ett bra exempel är insidan av lykthuset. Rengör noga och ta med delen till färghandel där de kan hjälpa dig att mäta ut eller ta fram lämpliga färgalternativ till din moped. Lycka till!

Om någon av er läsare redan mätt ut färgen får ni gärna skriva i kommentarsfältet. Lacken är samma som kongobrun (senare namngiven brun) på Rex transportmopeden.

Josefine Andersson

On
Off

15 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fylla acetylentub till belysningen på Indian

1 kommentar

Ingvar Nilsson: Hej! Acetylen är lurigt! Självantändningstrycket kan vara så lågt som 2,4 bar om jag minns rätt. AGA-massan i tuben är dränkt i aceton. Acetylengasen löser sig i acetonet tack vare agamassan och...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

  • Classic Motor 2018-09

  • Classic Motor 2018-08

  • Classic Motor 2018-07

  • Classic Motor 2018-06

  • Classic Motor - Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842