Låg spänning till bromsljus på DBS Panter

Fråga: Hej. Jag får bara ut 3,4 volt ur min gröna kabel på ljusspolen den gula som driver framljus och tuta är ok. Ny ljusspole och nya kablar som inte är klämda. Allt fungerar utom den gröna kabeln som ska kopplas till bromsljus. Vad att göra? DBS Panter 1970? Sachs 50/3.

Jan Eric

 

Svar: Det finns två typer av spolar när mopeden har bromsljus. Den ena (övre bilden) har bromsljuslindningen lindad på den befintliga ljusspolen. Den andra varianten (bilden i mitten) har en separat bromsljusspole som sitter monterad ovanpå ljusspolen. Du har förmodligen den förra varianten. Har du testat med att belasta spolen med korrekt lampa? (6 volt, 5 watt) Det borde inte göra någon skillnad, men ibland kan det krävas belastning för att det ska fungera.

Om ljusspolen är nytillverkad skulle jag rekommendera att du reklamerar den om det är så att det är konstaterat att ingen kabel på mopeden, baklampan eller bromsljuskontakten är defekt.

Jim Lundberg

Låg spänning till bromsljus på DBS Panter
Modernare tändplatta med separata spolar för alla funktioner. A = Bakljuspole, B = Ljusspole C = Bromsljusspole D = Matarspole till utanpåliggande tändspole
Rulla till toppen