Kopplingsschema till Monark Monarped från 1953

Kopplingsschema till bland andra Monark Monarped från tidigt 50-tal.

Kopplingsschema till Monark Monarped från 1953

Publicerad

Fråga: Jag har en Monark Monarped från 1953 som jag håller på och renoverar. En M32 med ILO-motor, kedjedrift.  Jag undrar över elkopplingen på denna. Var kan jag hitta elschema? 

Med vänlig hälsning Janne

 

Svar: Monark Monarped från 1953 har en ILO FP 50-motor och från den kommer det endast två kablar – en gul (belysning) och en svart (dödare). Tändkabeln undantagen. Den gula och svarta kabeln går till omkopplaren på styret.

Från omkopplaren går två kablar till framlampan (strålkastaren). Följer man svensk kabelstandard från 1960-talet så ska det vara en gul/svart (helljus) och en vit (halvljus). Hur kablarna ska anslutas i omkopplaren beror på vilken typ av omkopplare som sitter på mopeden. På bilderna nedan syns två varianter.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fylla acetylentub till belysningen på Indian

1 kommentar

Ingvar Nilsson: Hej! Acetylen är lurigt! Självantändningstrycket kan vara så lågt som 2,4 bar om jag minns rätt. AGA-massan i tuben är dränkt i aceton. Acetylengasen löser sig i acetonet tack vare agamassan och...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

  • Classic Motor 2018-09

  • Classic Motor 2018-08

  • Classic Motor 2018-07

  • Classic Motor 2018-06

  • Classic Motor - Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842