Finns det ett register över Monarks motorcyklar?

Finns det ett register över Monarks motorcyklar?

Publicerad

Fråga: Hej. Finns något register över motorcyklarna Monark - chassinummer och vilka motornummer som monterades i dessa? Har en Monark 500 med chassinummer 796139 motornummer 44555, men på registreringspappret står ej motornummer.

Dennis Johansson

                                                            

Svar: När det gäller motornummer så får man hoppas att detta står i det gamla registreringsbeviset, men det gör det tyvärr inte alltid. Men om det är de gamla papperna (före 1973) så kan dessa finnas i flera exemplar och har man en väldig tur kan motornumret stå på ett tidigare papper.

Längst uppe till vänster finns det rutor för "Kort nr" (registreringspapper nr) samt "Tidigare reg, nr". På den här tiden hade man ju länsbokstäver i registreringsnumret och då skrev man ut nya papper om fordonet bytte län. Kolla i dessa rutor om det är ifyllt något. Har du kort nr 2 så finns det ett kort nr 1. Hittar du ett tidigare registreringsnummer så får du kontakta Landsarkivet och leta fram det registreringspappret i det län motorcykeln rullat tidigare.

När det gäller register är det eventuella privata initiativ som gäller. Monarkfabriken försvann i början av 1990-talet.

Jim Lundberg

On
Off

7 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur shimsar man vevaxeln på en Puch V3-motor?

3 kommentarer

Jim Lundberg: Tobias: Du är välkommen! Monarken: Loctite är ju ett varumärke som tillverkar ett antal limprodukter, men betyder ju gänglåsning i de flestas öron. Jag använder oftast mediumstark gänglåsning...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

  • Classic Motor 2018-09

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842