Tillverkade Husqvarna en trehjulig Novolette? Uppdaterad

Tillverkade Husqvarna en trehjulig Novolette? Uppdaterad

Publicerad

Fråga: Hej! Jag har sett en bild på en trehjulig Husqvarna Novolette av årsmodell 1954-1955. Moppen har två framgafflar. Den ser mycket häftig ut! Har Husqvarna tillverkat sådana mopeder eller kan det vara fråga om ett hembygge?
Mvh Staffan Eronn
 
Svar: Hej Staffan! Mopeden du beskriver har jag inte hört talas om tidigare och i Husqvarnas modellprogram finns ingen trehjulig Novolette. Det är därför troligt att det handlar om ett hembygge, men eftersom jag inte kan uttala mig med säkerhet om något jag inte sett med egna ögon så kan jag inte utesluta att det är en modell som byggts i experimentellt syfte av Husqvarnafabriken.
Om någon har en bild så får ni gärna mejla den till oss.
josefine.andersson@classicmotor.se
 
Staffan har skickat oss en bild som togs på WCCC nationaldagsrally 2009
 
Är detta ett välgjort hemmabygge eller specialbeställd handikappmoped? Tycker att framvagnen har annan färg än själva Novoletten som har originalkulör, vilket tyder på att detta är tillverkat i efterhand. Vad tror ni?
 
Josefine Andersson
 

Bild på trehjulig Novolette.

On
Off

16 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Olja Volvo M47

1 kommentar

Erik A: Om inte jag minns helt fel, så har Volvo, vid olika tidpunkter, rekommenderat såväl någon "vanlig" transmissionsolja, någon motorolja, samt någon ATF olja till den växellådan. Du kam nog...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842