Montera utanpåliggande tändspole på Puch Maxi

Monark Monarped med utanpåliggande tändspole och utflyttad kondensator (från en Renault).

Montera utanpåliggande tändspole på Puch Maxi

Publicerad

Fråga: Hej, har tänkt mig att bygga om mina Puch Maxi till utanpåliggande tändsystem och har läst era braiga artiklar i ämnet! Men undrar ifall man kan flytta ut kondensatorn också? Eller om man kan hitta på något för att slippa kondensatorn helt?

Staffan

 

Svar: Kondensatorn går bra att flytta ut. Man kan sätta den vid tändspolen och ansluts då mellan jord (ramen) och kabeln som går från brytarna ut till den yttre tändspolen primärlindning. Man kan i princip ta vilken kondensator som helst från annat tändsystem då nästan alla har samma värde (0,18 – 0,25 µF). Många bilkondensatorer har ett praktiskt fästöra som underlättar monteringen.

Vill man slippa kondensatorn får man byta till ett brytarklöst tändsystem.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur shimsar man vevaxeln på en Puch V3-motor?

3 kommentarer

Jim Lundberg: Tobias: Du är välkommen! Monarken: Loctite är ju ett varumärke som tillverkar ett antal limprodukter, men betyder ju gänglåsning i de flestas öron. Jag använder oftast mediumstark gänglåsning...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

  • Classic Motor 2018-09

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842