Slam i motoroljan

Slam i motoroljan

Publicerad

Fråga: Oljan hade bildat en deg innanför oljepluggen på en Volvo som stått länge. Petade ett hål och oljan rann ut. Tänkte köra en kort tid på ny olja och filter och byta igen. Kan jag göra något mer?

Urban

Svar: Jag tror du är på rätt väg. Det är svårt att säga varför du hade slam i oljan, men det kan bero på att oljan körts för länge och/eller att motorn har överbelastats. Slammet skulle även kunna bero på att det har varit vatten i oljan.

Jag skulle byta olja och filter, varmköra bilen och sedan tappa ur olja igen.

Kontrollera den oljan och se om det finns slam/slamrester eller vatten i den. Finns det vatten är min bästa gissning en otät topplockspackning. Om det finns slam/slamrester i den oljan skulle jag upprepa oljebytet ytterligare en gång.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur shimsar man vevaxeln på en Puch V3-motor?

3 kommentarer

Jim Lundberg: Tobias: Du är välkommen! Monarken: Loctite är ju ett varumärke som tillverkar ett antal limprodukter, men betyder ju gänglåsning i de flestas öron. Jag använder oftast mediumstark gänglåsning...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

  • Classic Motor 2018-09

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842