Volvo: signalhorn strejkar

Volvo: signalhorn strejkar

Publicerad

Fråga: Jag har fått problem med signalhornet på min Volvo 240GL 1988. Det fungerar bara när bilens motor går på tomgång. Försöker jag använda signalhornet exempelvis när nyckeln i tändningslåset är i radio läget eller med tändningen tillslagen, är det helt tyst.

Tack på förhand

Peter

Svar: Det första jag skulle göra vore att byta ut säkringen till signalhornet. Det kan vara så att den nuvarande säkringen är oxiderad. Om det inte hjälper är det en klassisk felsökning som gäller (och då kanske den enkla principskissen ovan kan vara till hjälp). Koppla in en voltmätare och se om det kommer 12 volt i ledningen till signalhornet. Om inte, ligger felet i matningen, kanske en dålig anslutning i tändningslåset. Kontrollera sedan att det även är 12 volt på ledningen från hornet. Om du får lägre värde på "frånledningen" kan felet ligga i hornet, kanske är felet att signalhornet behöver lite vibrationer från en motor på tomgång för att släppa igenom strömmen. Om du får 12 volt i frånledningen återstår kabeln upp till ratten eller själva kontaktplattan i ratten. Du ska ha 12 volt ända fram till kontaktplattan och att den ska jorda ordentligt genom, om jag minns rätt, rattstången.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fredagsfilmen: 70-talets superbikes

3 kommentarer

Michael B: Min favorit av hojarna i filmen är hojen 0:02 in i filmen.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

  • Classic Motor 2018-09

  • Classic Motor 2018-08

  • Classic Motor 2018-07

  • Classic Motor 2018-06

  • Classic Motor - Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842