Byta ventillyftare

Byta ventillyftare

Publicerad

Fråga: Har en fundering angående lyftare till en Volvo b4b motor. Jag har införskaffat en ny motor av lite äldre variant som jag ska byta kamaxel i till den från min gamla motor då den har ett högre lyft. Bör jag flytta över lyftarna som gått på den kamaxel jag ska sätta i? Eller går det använda dom som redan sitter i blocket? Vet ju att när man monterar en helt ny kam så monterar man även nya lyftare men nu är det ju frågan om när det är redan inkörda detaljer

Jonas

Svar: Mitt råd är att du även flyttar över lyftarna också då de redan är inkörda mot den kamaxeln. Tänk på att de ska monteras i samma ordning som de sitter i på den gamla motorn. Byter du plats på lyftarna kan en inkörning däremot vara motiverad. Jag tycker att du i vilket fall som helst kan smörja nockarna med kamaxelfett (kamaxelpasta eller inkörningspasta kallas det också).

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

14 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Låst bakhjul på Puch Maxi

2 kommentarer

Jim Lundberg: Hej! Svänghjulet får inte röra vid spolarna. Det ska vara cirka 0,20 mm mellan dem. Frågan är bara om det är svänghjulet eller vevaxeln som är stukad. Ta av hjulet och kolla axeln med en...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

  • Classic Motor 2018-09

  • Classic Motor 2018-08

  • Classic Motor 2018-07

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842