Finns det ingen klubb för Rex motorcyklar i Sverige?

Fråga: Hej! Jag tycker det är litet märkligt att det inte verkar finnas någon REX-klubb eller liknande. Min REX Midget Sport från 1938 brukar väcka uppmärksamhet när jag puttrar fram. Det hade givetvis varit självklart för mig att vara medlem i en sådan klubb…

Vi har ju Husqvarna i Huskvarna (Husqvarna motorcyklar) och NV i Uppsala (Nymans Vänner). (jo en Novolette med tyska REX-motorn från tidigt 1953 och en NV 36 från samma år finns i garaget). I fallet Husqvarna är detta en underavdelning inom hembygdsföreningen vilket på sätt och vis är naturligt. Men inte REX vad jag lyckats söka fram. Det borde väl finnas intresse i Halmstad att hålla detta fabrikat ihågkommet?

Ingvar Nilsson, Borås

 

Svar: Jag känner inte heller till någon särskild klubb för Rex tvåhjulingar i Sverige. Däremot så har vi Motorcykelhistoriska klubben, MCHK, och Motorcykelveteranerna, MCV, vilka har massor av medlemmar där ett antal är Rex-ägare. Genom matriklar och klubbmöten kan man då komma i kontakt med likasinnade och byta erfarenheter.

Jim Lundberg

Rulla till toppen