Förgasare till Victoria påhängsmotor

Förgasare till Victoria påhängsmotor

Publicerad

Fråga: Finns någon som har eller vet någon som har en förgasare till Victoria påhängsmotor?

Roland Dahlström

 

Svar: Förgasaren på Victoria FM 38, som påhängsmotorn heter, är lite speciell då den saknar flottör. Istället är det trottelnålen som stänger av bränsleflödet när man släpper gasen helt. Vid kallstart slår man först på bensingranen. Därefter drar man på lite gas och väntar tills det börjar droppa bensin ur luftfiltret ("C" på övre bilden) varvid motorn är klar för start.

Kolla med Rösebäckens Cykel & Motor om de kan ha denna förgasare. Annars kolla med svenska Victoriaklubben Club Victoria om de kan hjälpa dig. Det kan dyka upp förgasare på veteranmarknader och du kan även annonsera efter en förgasare i tidningen Classic Motors privatannonser, vilket är gratis. Då kan tusentals motorintresserade se din annons.

Jim Lundberg

Förgasaren på Victoria FM 38 saknar flottör och bränsleflödet stängs med trottelnålen när denna bottnar i nålmunstycket.

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Låst bakhjul på Puch Maxi

2 kommentarer

Jim Lundberg: Hej! Svänghjulet får inte röra vid spolarna. Det ska vara cirka 0,20 mm mellan dem. Frågan är bara om det är svänghjulet eller vevaxeln som är stukad. Ta av hjulet och kolla axeln med en...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

  • Classic Motor 2018-09

  • Classic Motor 2018-08

  • Classic Motor 2018-07

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842