Långresa med veteranen

Långresa med veteranen

Publicerad

Fråga: Jag planerar en längre resa i Europa med min Volvo PV 444 LS med B16A till sommaren. Jag har sökt efter serviceintervall men inte lyckats hitta det för B16. B4B har 400 mil alternativt varje vår/höst om jag inte förstått fel. Är det samma för B16? Hur långt törs man sträcka ut serviceintervallen med moderna oljor (kör delsyntet 5w/40)? Kommer köra mer än 400 mil och det vore skönt att slippa serva under resan. Men det kanske inte går att undvika?

Mikael

Svar: Vad kul att du ger dig ut på långresa med din gammelbil. Volvo rekommenderade oljebyte i B16-motorn var 500:e mil, medan det räckte med var 2 000:e mil för växellåda och bakaxel.

Gör du en ordentlig service/rundsmörjning innan du reser ska du alltså klara dig även om du följer Volvos rekommendationer för den tidens oljor.

Personligen tror jag att du kan köra några hundra mil, kanske 1000 mil utan att behöva byta olja i motorn om du kör med den olja och ett bra oljefilter.

Lycka till och glöm inte att maila oss ett par bilder från resan på classic [snabel-a] classicmotor.se

Robert Gustavsson

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Låst bakhjul på Puch Maxi

2 kommentarer

Jim Lundberg: Hej! Svänghjulet får inte röra vid spolarna. Det ska vara cirka 0,20 mm mellan dem. Frågan är bara om det är svänghjulet eller vevaxeln som är stukad. Ta av hjulet och kolla axeln med en...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

  • Classic Motor 2018-09

  • Classic Motor 2018-08

  • Classic Motor 2018-07

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842