Slirande koppling på Casal

Fråga: Hej! Jag har ett fruktansvärt frustrerande problem med min Casal. Kopplingen frikopplar inte. På sin höjd frikopplar den ”lite grann”, men då är den så uppspänd att kicken slirar. Casalens koppling tycker jag är väldigt lik Zündapps (som så mycket annat). Bara den skillnaden att Casal har fyra fiberlameller och tre stållameller (varav två har kupat centrum). Zündapp har väl inte lika många?

Jag undrar åt vilket håll man ska lägga de kupade stållamellerna. Eller i vilken ordning stållamellerna ska ligga. Misstänker att kopplingen varit isär innan då stållamellerna inte var ”linjerade”, via det där hålet som även Zündapp har. Kan det vara att en/två är felvända? Tacksam för svar, mopperallyna närmar sig!

Andreas

 

Svar: Jag har tyvärr aldrig skruvat med Casalmotorn och har inte hittat någon sprängskiss så jag får bolla frågan vidare till våra kunniga läsare. Enda tipset jag har är att det ligger en reservdelskatalog till Casal K 190 ute på Tradera I dessa finns det ofta en sprängskiss på alla delar som ofta (men inte alltid) visar hur, och i vilken ordning, delarna ska sitta.

Kolla även att alla lamellerna är helt plana. Skeva eller buktande lameller kan ”äta upp” den lilla rörelsereserv man har i kopplingsmekanismen så att kopplingen tjuvdrar fast kopplingshandtaget är helt indraget.

Jim Lundberg

Rulla till toppen