Vilket fett i baknavet på Monark Monarped med Novo-nav?

Vilket fett i baknavet på Monark Monarped med Novo-nav?

Publicerad

Fråga: Det var tidigare en fråga här på Classic Motor gällande nav. Skrev i kommentarsfältet, men fick ej något svar, så jag provar här. Det jag undrar över är vilket fett som rekommenderas till Husqvarna Novo-naven som sitter på tidiga monarpeder. Tänker då på baknavet. Är ett vanligt universalfett bra för kullager att rekommendera? Ska hela navet fettas in ordentligt eller ska vissa delar undvikas. Tack!

Fredrik

 

Svar: Jag är inte så hemma på cykelnav av denna typ, men det sitter tre kullager i navet och dessa smörjer man med vanligt konsistensfett (NLGI 2). Även delarna inne i expanderhylsan bör få lite fett på slitytorna. Men var sparsam med fettet och särskilt utanpå bromsexpandern. För mycket fett där kan leda till utebliven bromsverkan.

Om man ställer frågor i kommentarsfältet till gamla artiklar är det väldigt svårt för både oss moderatorer samt besökare att se frågan. Det får bara plats 20 artiklar på startsidan och så fort man lägger in en ny artikel upptill så försvinner den nedersta artikeln (ur bild – inte helt). Bäst är att ställa sin fråga direkt till Fråga experten – då kan vi dessutom lägga in bilder i artikeln vilket inte går i kommentarsfälten.

Jim Lundberg

Delarna i Husqvarnas Novo-nav som sitter i tidiga Monark Monarped.

On
Off

7 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842