Vilket fett i baknavet på Monark Monarped med Novo-nav?

Fråga: Det var tidigare en fråga här på Classic Motor gällande nav. Skrev i kommentarsfältet, men fick ej något svar, så jag provar här. Det jag undrar över är vilket fett som rekommenderas till Husqvarna Novo-naven som sitter på tidiga monarpeder. Tänker då på baknavet. Är ett vanligt universalfett bra för kullager att rekommendera? Ska hela navet fettas in ordentligt eller ska vissa delar undvikas. Tack!

Fredrik

 

Svar: Jag är inte så hemma på cykelnav av denna typ, men det sitter tre kullager i navet och dessa smörjer man med vanligt konsistensfett (NLGI 2). Även delarna inne i expanderhylsan bör få lite fett på slitytorna. Men var sparsam med fettet och särskilt utanpå bromsexpandern. För mycket fett där kan leda till utebliven bromsverkan.

Om man ställer frågor i kommentarsfältet till gamla artiklar är det väldigt svårt för både oss moderatorer samt besökare att se frågan. Det får bara plats 20 artiklar på startsidan och så fort man lägger in en ny artikel upptill så försvinner den nedersta artikeln (ur bild – inte helt). Bäst är att ställa sin fråga direkt till Fråga experten – då kan vi dessutom lägga in bilder i artikeln vilket inte går i kommentarsfälten.

Jim Lundberg

Vilket fett i baknavet på Monark Monarped med Novo-nav?
Delarna i Husqvarnas Novo-nav som sitter i tidiga Monark Monarped.
Rulla till toppen