Hur vänder man framdrevet på Husqvarna Flinta?

Hur vänder man framdrevet på Husqvarna Flinta?

Publicerad

Fråga: Hej. Skulle montera nytt framdrev på 2-växlad husqvarna flinta men saknas det frästa spåret för låsringen på nya drevet. Är lite fundersam om det gamla suttit vänt med rätt sida ut också. Ska "förhöjningen" på drevet vara vänt in mot motorn eller mot muttern?

Tom

 

Svar: Om du med "låsring" menar vikbricka så är jag med. Vikbrickor måste ju förankras i något och då brukar brickan ha en liten knast som sticks ner i ett hål i drevet, medan kanten på brickan viks upp (därav namnet) mot en av flatsidorna på muttern som håller drevet. Saknas hålet för en vikbricka får man låsa muttern på annat vis eftersom framdrev är härdade och svåra att borra i. . En fjäderbricka under muttern är en metod, men då drevet är härdat är det så hårt att brickan inte hakar tag i drevet som det är tänkt. Annars är några droppar Loctite ett bra trick.

Hur drevet ska vändas vet jag inte säkert, men det brukar sitta som på bilden ovan. Kedjan får ju inte ta i motorblocket och ska dessutom spåra med bakdrevet. Man kan kolla spårningen genom att lägga en lång stållinjal mot sidan av fram- och bakdrev så ser man om drevet sitter för långt in eller ut.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Var hittar man shims?

8 kommentarer

Matte: Dione gjorde 10st. shims i de mått jag önskade åt mig. :)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842