Räknas etanolkonvertering på moped som trimning?

Räknas etanolkonvertering på moped som trimning?

Publicerad

Fråga: Hej. Räknas etanolkonvertering på moped som trimning?

Melvin

 

Svar: Det har jag inga uppgifter om, men jag har svårt att tänka mig att det skulle räknas som trimning då en etanol (E85) konverterad moped inte kommer att gå särskilt mycket fortare än vad den gjorde på bensin. Den kommer däremot att dra 30 % mer bränsle och gå med lite lägre arbetstemperatur – det är väl de stora förändringarna som sker.

Börjar man däremot att karva i cylinder och förgasare, ändra drevning och kompressionsförhållande så räknas detta som trimning. Fast någonstans har jag för mig att ett ställbart munstycke skulle räknas som trim om man skulle hårddra lagarna – men jag är långt i från säker. För ett antal år sedan var diskussionen uppe om etanol (E85) i mopeder, men då fanns inga godkända konverteringssatser för moped.

Jim Lundberg

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Var hittar man shims?

8 kommentarer

Matte: Dione gjorde 10st. shims i de mått jag önskade åt mig. :)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842