Värde på Husqvarna Guldpilen från 1957

Värde på Husqvarna Guldpilen från 1957

Publicerad

Fråga: Hej. Jag har en Husqvarna Guldpil 1957 i väldigt fint skick som jag tänkt sälja. Hittar väldigt lite info om den modellen och undrar om ni kan säga ett ungefärligt värde på en sådan MC? Förstår att det är svårt men kanske ni kan ge mig en fingervisning i alla fall. Tacksam för svar

Mvh

Kristian

 

Svar: Vi på Classic Motor utför inga värderingar av fordon då det är så många faktorer som påverkar värdet. Skicket är bara en del i det hela. Om den inte är registrerad så tillkommer en kostnad på några tusenlappar för att få in den i trafik.

Sedan är det frågan om allt är original. Det finns många fina motorcyklar som består av ett hopplock av för modellen felaktiga delar.

Föregångaren och "lillebror" Silverpilen säljs idag för över 20 000 kronor om de är i bra skick. Guldpilen har ju en större motor och modellen blev dessutom kortvarig beroende på att myndigheterna satte en gräns för antal kubik på lätta motorcyklar till 175 cc vilket ledde till att Guldpilen och konkurrenten Monark Blue Stinget – bägge på 200 cc – inte längre fick säljas. Detta på grund av ett ökat antal olyckor.

Guldpilen bör därför ha ett något högre värde än Silverpilen, men hur mycket det kan skilja har jag tyvärr inga uppgifter om. Kolla med TS Trading som säljer delar till äldre Husqvarnor.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Var hittar man shims?

8 kommentarer

Matte: Dione gjorde 10st. shims i de mått jag önskade åt mig. :)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842