Värde på Husqvarna Guldpilen från 1957

Fråga: Hej. Jag har en Husqvarna Guldpil 1957 i väldigt fint skick som jag tänkt sälja. Hittar väldigt lite info om den modellen och undrar om ni kan säga ett ungefärligt värde på en sådan MC? Förstår att det är svårt men kanske ni kan ge mig en fingervisning i alla fall. Tacksam för svar

Mvh

Kristian

 

Svar: Vi på Classic Motor utför inga värderingar av fordon då det är så många faktorer som påverkar värdet. Skicket är bara en del i det hela. Om den inte är registrerad så tillkommer en kostnad på några tusenlappar för att få in den i trafik.

Sedan är det frågan om allt är original. Det finns många fina motorcyklar som består av ett hopplock av för modellen felaktiga delar.

Föregångaren och ”lillebror” Silverpilen säljs idag för över 20 000 kronor om de är i bra skick. Guldpilen har ju en större motor och modellen blev dessutom kortvarig beroende på att myndigheterna satte en gräns för antal kubik på lätta motorcyklar till 175 cc vilket ledde till att Guldpilen och konkurrenten Monark Blue Stinget – bägge på 200 cc – inte längre fick säljas. Detta på grund av ett ökat antal olyckor.

Guldpilen bör därför ha ett något högre värde än Silverpilen, men hur mycket det kan skilja har jag tyvärr inga uppgifter om. Kolla med TS Trading som säljer delar till äldre Husqvarnor.

Jim Lundberg

Rulla till toppen