Mått på avdragare till tandrullen i ILO Piano

Mått på avdragare till tandrullen i ILO Piano

Publicerad

Fråga: Hej. Skall åka till en ålderman och hjälpa till med en renovering av en G50 ILO. Behöver tillverka en avdragare till tandrullen/vev, då han bor långt bort och saknar svets så måste jag ha avdragaren med, men saknar måttuppgifter på längd och innerdiameter/röret på Din specialare i Din förträffliga bok/böcker. Vore tacksam för uppgifter så jag kan greja till en sådan:)

Vänligen Peter

 

Svar: Det är väldigt trångt mellan rullens underkant och motorblocket så jag gjorde "hästskon" som ligger under rullen så tjock som möjligt och sedan fasade jag av den på insidan tills den gled in på plats.

Lade även ut en (icke skalenlig) måttskiss på rullen så du vet vad som ska få plats inne i avdragaren.

Jim Lundberg

"Hästskon" är fasad på undersidan för att gå fri från motorblocket.

Måttskiss på rullen. Kanten längst ner är tunn och bräcklig så det gäller att hästskon ligger mot så stor yta som möjligt för att sprida ut trycket.

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Vilken dimension har mitt bakdäck?

3 kommentarer

Jim Lundberg: Grunnar på om någon tjänsteman varit framme med tumstocken och skapat ett eget system istället för att läsa på däcken? Om man flyttar decimalen i första gruppen får man 3.120 vilket är lite drygt...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

  • Classic Motor 2018-09

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842