Tunnväggiga rör passande till avgassystem på moped

Tunnväggiga rör passande till avgassystem på moped

Publicerad

Fråga: Hej! Jag tänkte göra en restaurering/ombyggnation av en Yamaha från mitten av 80-talet. I detta projekt kommer jag att bygga ett avgassystem till vilket jag självklart behöver rördelar. Har du något bra förslag på till exempel en hemsida där man kan köpa rördelar som är av de lite tunnare dimensionerna? För att vara exakt helst 1-1/2" och 1-5/8". Verkar som att de flesta försäljare fokuserar på rör som är1-3/4" och uppåt...

Jonas Andersson

 

Svar: Rör till avgassystem och ljuddämpare är tunnväggiga och jag vet inte exakt var man hittar sådant, men efter en snabb googling hittar jag en del tänkbara företag som kanske har vad du söker:

Abrahamssons Järn

Heléns Rör

BE Group

Det kan dock vara så att man inte alltid säljer till privatpersoner, utan bara till företag.

Kolla även med VRM som tillverkar avgassystem till tvåtaktare.

Sedan är det ju så att man nuförtiden kan köpa väldigt många avgassystem till mopeder och motorcyklar som är tillverkade i låglöneländer och som då håller ett relativt lågt pris. Då kan det eventuellt vara lönt att köpa sådana och bygga om till det man vill ha.

Jim Lundberg

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fredagsfilmen: Att starta en gammal motor

1 kommentar

Erik.B: Hehe, jo det var väl lite annat att starta en äldre motor, men om man nu ska vara sån så är just Lister D motorn egentligen inte så krånglig. Jag har en likadan fast 2 hästars versionen som fick...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

  • Classic Motor 2018-09

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842