Vad betyder siffrorna på munstycket i Pallas förgasare?

Pallas P 8-förgasare som satt på flera Monark Monarped med ILO Pianomotor. Standardstorlek på huvudmunstycket är 45.

Vad betyder siffrorna på munstycket i Pallas förgasare?

Publicerad

Fråga: Vad betyder siffran 45 på originalmunstycke på en Pallas förgasare? Finns munstycken med siffran 45 och uppåt.

Mattias Valkonen

 

Svar: Siffrorna på förgasarmunstycken talar om hur stort flöde det är genom munstycket. Ju högre tal, desto större flöde är praxis. Sedan finns det olika sätt att mäta och ange flödet. Ibland avser siffrorna diametern på munstyckets hål, i andra fall står siffrorna för en viss mängd bensin per tidsenhet.

Hur man mäter storleken på munstycket i Pallasförgasaren vet jag inte, men du kan räkna med att högre tal på munstycket ger mer bensin (=fetare blandning).

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fredagsfilmen: Att starta en gammal motor

1 kommentar

Erik.B: Hehe, jo det var väl lite annat att starta en äldre motor, men om man nu ska vara sån så är just Lister D motorn egentligen inte så krånglig. Jag har en likadan fast 2 hästars versionen som fick...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

  • Classic Motor 2018-09

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842