Hittat två gamla Bingförgasare i en låda

Hittat två gamla Bingförgasare i en låda

Publicerad

Fråga: Hej. Har två förgasare i en låda. De har nog legat sedan mitten av 60-talet. Min fråga är, finns de köpare och har dom något värde eller ska jag skicka dom till återvinningen? Båda heter Bing den ena ska vara till Husqvarna 50? men heter 1/17/2.

Borde vara till Husqvarna eller ILO men är inte säker. Den andra heter 1/15/43 men saknar munstycke men gängan är fin inget är värt mer än vad någon vill betala men ett tips vore bra. Tack på förhand.

Håkan

 

Svar: De är inte direkt några guldklimpar pengamässigt, men kan definitivt vara värdefulla för de som har gamla motorcyklar. Det mellersta talet i Bingförgasarnas beteckningar avser storleken på förgasarens borrning, 17 mm respektive 15 mm på dessa förgasare vilket betyder att de troligtvis ska sitta på en motor med en cylindervolym på 125 – 150 cc.

Exakt vilket fabrikat/modell de suttit på har jag inte möjlighet att kolla, men de vet ju de som behöver förgasare. Du kan annonsera gratis i tidningen Classic Motors privatannonser. Att slänga dem på återvinningen vore väldigt synd.

Jim Lundberg

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Tvätta klädsel

1 kommentar

Per L: Jag har flera gånger med bra resultat sprayat (mycket flödigt med blomspruta, nästan dränkt in) bilklädslar med såpvatten. Efter 10-30 minuter har jag sugit upp så mycket såpvatten som går med en...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842