Hittat två gamla Bingförgasare i en låda

Fråga: Hej. Har två förgasare i en låda. De har nog legat sedan mitten av 60-talet. Min fråga är, finns de köpare och har dom något värde eller ska jag skicka dom till återvinningen? Båda heter Bing den ena ska vara till Husqvarna 50? men heter 1/17/2.

Borde vara till Husqvarna eller ILO men är inte säker. Den andra heter 1/15/43 men saknar munstycke men gängan är fin inget är värt mer än vad någon vill betala men ett tips vore bra. Tack på förhand.

Håkan

 

Svar: De är inte direkt några guldklimpar pengamässigt, men kan definitivt vara värdefulla för de som har gamla motorcyklar. Det mellersta talet i Bingförgasarnas beteckningar avser storleken på förgasarens borrning, 17 mm respektive 15 mm på dessa förgasare vilket betyder att de troligtvis ska sitta på en motor med en cylindervolym på 125 – 150 cc.

Exakt vilket fabrikat/modell de suttit på har jag inte möjlighet att kolla, men de vet ju de som behöver förgasare. Du kan annonsera gratis i tidningen Classic Motors privatannonser. Att slänga dem på återvinningen vore väldigt synd.

Jim Lundberg

Rulla till toppen