Har någon fordbroschyren med min pappas faster?

Det här är Tobias pappas faster som heter Hjördis. Är det någon som har sett henne i en broschyr från Ford? Det skulle ha varit någon gång under 1950 eller 1960-talet.

Har någon fordbroschyren med min pappas faster?

Publicerad

Fråga: Hej! Jag undrar du eller någon annan av experterna eller läsare känner till en broschyr från Ford Sverige som min pappas faster Hjördis är med i. Enligt min framlidna pappa skulle det vara framför en Ford Taunus med ett runt emblem mitt ovanför grillen. Eventuellt en Taunus G13? Fast det är mycket osäkert. Tidpunkten borde vara mellan 1950-1965 (gissar jag).

Min pappas faster var född 1927 och borde hetat Hjördis Andersson när bilden togs. Jag bifogar två bilder som borde visa ganska bra hur hon såg ut. Tyvärr har jag inte mer att gå på, annat än att med stor sannolikhet bilden togs i Sverige. Men det vore jättekul att veta om historien som berättats genom åren stämmer. Och att föra vidare till mina barn att Hjördis faktiskt var med i Fords reklam.

Tack på förhand och tack för en bra tidning!

Med vänlig hälsning

/Tobias Nilsson

 

Svar: Är det någon som känner igen detta och kvinnan på bilderna och kanske till och med har broschyren som Tobias söker? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan eller hör av er till Classic Motors redaktion classic@classicmotor.se

Jim Lundberg

Hjördis igen - nu i svartvitt. Har du broschyren, eller vet var den finns, där hon står framför en Ford? Eventuellt var det en Taunus.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Tvätta klädsel

1 kommentar

Per L: Jag har flera gånger med bra resultat sprayat (mycket flödigt med blomspruta, nästan dränkt in) bilklädslar med såpvatten. Efter 10-30 minuter har jag sugit upp så mycket såpvatten som går med en...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842