Har någon fordbroschyren med min pappas faster?

Fråga: Hej! Jag undrar du eller någon annan av experterna eller läsare känner till en broschyr från Ford Sverige som min pappas faster Hjördis är med i. Enligt min framlidna pappa skulle det vara framför en Ford Taunus med ett runt emblem mitt ovanför grillen. Eventuellt en Taunus G13? Fast det är mycket osäkert. Tidpunkten borde vara mellan 1950-1965 (gissar jag).

Min pappas faster var född 1927 och borde hetat Hjördis Andersson när bilden togs. Jag bifogar två bilder som borde visa ganska bra hur hon såg ut. Tyvärr har jag inte mer att gå på, annat än att med stor sannolikhet bilden togs i Sverige. Men det vore jättekul att veta om historien som berättats genom åren stämmer. Och att föra vidare till mina barn att Hjördis faktiskt var med i Fords reklam.

Tack på förhand och tack för en bra tidning!

Med vänlig hälsning

/Tobias Nilsson

 

Svar: Är det någon som känner igen detta och kvinnan på bilderna och kanske till och med har broschyren som Tobias söker? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan eller hör av er till Classic Motors redaktion classic@classicmotor.se

Jim Lundberg

Har någon fordbroschyren med min pappas faster?
Hjördis igen – nu i svartvitt. Har du broschyren, eller vet var den finns, där hon står framför en Ford? Eventuellt var det en Taunus.
Rulla till toppen