Läsartips: Enkel bensinmätare till mopeden!

En t-koppling på bensinslangen mellan bensinkran och förgasare...

Läsartips: Enkel bensinmätare till mopeden!

Publicerad

Hej. Jag har fixat en enkel bensinmätare till frugans Maxi. Den funkar kanon. En t-koppling till vindrutespolning (Biltema) 40cm bensinslang, en skruv högst upp på slangen och ett 3 mm genomgående hål i slangen precis under skruven.

Berth Billing

30+ Alvesta

 

 

Vad ska man säga? Less is more!

Vi tackar Berth för tricket med kommunicerande kärl som bensinmätare på tvåhjulingen!

 

...och sedan en slangstump utanpå tanken med lufthål högst upp. En skruv i slangen hindrar regnvatten att hitta in.

Funktionen är samma som ett slangpass - När kranen öppnas stiger nivån i slangen enligt lagen om kommunicerade kärl och nivån i slangen blir samma som inne i tanken. Lätt att läsa av!

On
Off

8 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Tvätta klädsel

1 kommentar

Per L: Jag har flera gånger med bra resultat sprayat (mycket flödigt med blomspruta, nästan dränkt in) bilklädslar med såpvatten. Efter 10-30 minuter har jag sugit upp så mycket såpvatten som går med en...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842