Sladdriga täckplåtar på Monark Monarped M 349 F

Monark täckplåt med gälar

Sladdriga täckplåtar på Monark Monarped M 349 F

Publicerad

Fråga: Hej, min man har en Monark Monarped M 349 F. Jag har jagat delar på internet och fått tag i bl.a. de täckplåtar med "gälar" som sitter under ramen precis ovanför pedalerna. Det känns som att de blir lite "flappiga" och skulle behöva knäppas/tryckas fast mot någon sorts fäste i bakkant.
Plåtarna ser ut som om de skulle vara gjorda för att tryckas mot något som håller dem på plats bak. Vi har försökt googla om det finns någon sorts fästen men hittar ingenting. Någon som vet om vi har rätt och i att det borde finnas fästen, i så fall, hur ser ett sådant fäste ut (så att man vet vad man jagar om man försöker få tag i ett)?

Charlotte

Svar: Hej Charlotte! Monarpedens täckplåt med gälar fästes med skruv i framkant och trycks fast i bakkant i ramen, enligt bild nedan.

Om fästen saknas på ramen för dessa täckplåtar kan jag förstå att kåpan upplevs som sladdrig. Borde inte vara några problem att tillverka egna fästen i ramen bara man har en mall, lite plåt och kan svetsa.

Josefine Andersson

Foto och ägare av Monarkdelarna: Patrick Ericsson

Bakre delen av täckplåten fästes i ramen enligt bild.
Foto: Patrick Ericsson

Broschyrbild på modell M 349 F

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Tvätta klädsel

1 kommentar

Per L: Jag har flera gånger med bra resultat sprayat (mycket flödigt med blomspruta, nästan dränkt in) bilklädslar med såpvatten. Efter 10-30 minuter har jag sugit upp så mycket såpvatten som går med en...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842