Läsartipset: Inget spill med strumpa på tanklocket!

Läsartipset: Inget spill med strumpa på tanklocket!

Publicerad

Hej! Jag har ett tips hur man kan göra en liten "halsduk" till bensintankens påfyllningsstos. Särskilt om man vaxat sin bensintanken är det trist om det rinner en liten tår med soppa. Har man dessutom olja i bränslet så fastnar det damm i denna lilla tår. Gamla strumpor är den perfekta halsduken! Uttjänta sockor kan man klippa av några centimeter av överkanten och trä över tanklocket. Med litet övning kan man lägga den så den blir dubbel. Jag lägger till ett foto som visar hur det kan se ut på en Triumph Tiger 110 från 1954.

På min Novolette med den smala stosen får man sno strumpskaftet så det blir dubbelt, detta blir förvisso inte lika snyggt men fungerar finfint.

Hälsar Ingvar, Borås

 

Tack Ingvar för detta enkla, men effektiva tips! Måste passa på att lämna ett bidrag när vi ändå är inne på temat strumpor och tankar. När min morfar tankade fotogen i traktorn sträckte han ut en av mormors avlagda nylonstrumpor över tankhålet. Om det fanns vatten i fotogenen så stannade vattendropparna i strumpan medan fotogenet fortsatte igenom.

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Vilken dimension har mitt bakdäck?

3 kommentarer

Jim Lundberg: Grunnar på om någon tjänsteman varit framme med tumstocken och skapat ett eget system istället för att läsa på däcken? Om man flyttar decimalen i första gruppen får man 3.120 vilket är lite drygt...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

  • Classic Motor 2018-09

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842