Läsartipset: Inget spill med strumpa på tanklocket!

Hej! Jag har ett tips hur man kan göra en liten ”halsduk” till bensintankens påfyllningsstos. Särskilt om man vaxat sin bensintanken är det trist om det rinner en liten tår med soppa. Har man dessutom olja i bränslet så fastnar det damm i denna lilla tår. Gamla strumpor är den perfekta halsduken! Uttjänta sockor kan man klippa av några centimeter av överkanten och trä över tanklocket. Med litet övning kan man lägga den så den blir dubbel. Jag lägger till ett foto som visar hur det kan se ut på en Triumph Tiger 110 från 1954.

På min Novolette med den smala stosen får man sno strumpskaftet så det blir dubbelt, detta blir förvisso inte lika snyggt men fungerar finfint.

Hälsar Ingvar, Borås

 

Tack Ingvar för detta enkla, men effektiva tips! Måste passa på att lämna ett bidrag när vi ändå är inne på temat strumpor och tankar. När min morfar tankade fotogen i traktorn sträckte han ut en av mormors avlagda nylonstrumpor över tankhålet. Om det fanns vatten i fotogenen så stannade vattendropparna i strumpan medan fotogenet fortsatte igenom.

Rulla till toppen