Kapacitans på kondensator till Husqvarna 120 cc

Kapacitans på kondensator till Husqvarna 120 cc

Publicerad

Fråga: Hej Jim. Kan du sige mig hvor mange mikrofarad en Husqvarna 120cc rødqvarna kondensator er på? Jeg kan ikke se det på den jeg har.

Hilsen

Thorkild Ibsgaard. Danmark.

 

Svar: Nästan alla kondensatorer i tändsystem har en kapacitans på 0,18 – 0,25 µF. Exakt hur stor kapacitans kondensatorn har i Husqvarna 120 cc har jag ingen uppgift om, men det borde vara något av de värdena som nämnts ovan.

Värdet är inte kritiskt och det som kan hända om kondensatorns värde avviker mycket är att det kan uppstå materialvandring mellan brytarkontakterna. Då uppstår det en liten "bulle" på ena kontakten och motsvarande grop i den andra.

Jag har själv använt kondensatorer från bilar (Volvo, Renault, Mercedes) till både mopeder och motorcyklar. Det har fungerat utmärkt.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Vilken dimension har mitt bakdäck?

3 kommentarer

Jim Lundberg: Grunnar på om någon tjänsteman varit framme med tumstocken och skapat ett eget system istället för att läsa på däcken? Om man flyttar decimalen i första gruppen får man 3.120 vilket är lite drygt...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

  • Classic Motor 2018-09

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842