Rost i tanken på David Brown 900

Fråga: Hej. Jag har problem med min traktor, DB900 -58:a, då dieseltanken av plåt har rostat inuti såpass mycket att jag får rostflagor som sätter igen filtren. Jag har försökt att pumpa ur -> filtrera -> släppa tillbaks dieseln men blir inte av med böset. Tanken är byggd så att man inte kan se in i den ordentligt så nu tänker jag öppna ett rejält hål på toppen, kanske 15 channels.php composer.json composer.lock cookie_jar.txt db.php debug.php foo.err foo.out import.sh recipes.php series.sh src temp.json test.php vendor 20 cm för att kunna se & rengöra ordentligt. Nu undrar jag hur får jag tätt igen? Är det lämpligast att klippa till en plåtbit något större än hålet & löda eller svetsa dit? Hur bör jag behandla tanken invändigt när jag är klar? Man kan ta upp ett sådant hål för det syns inte sedan när tanken är monterad på traktorn igen.

/Mats

 

Svar: Hej Mats. Mitt råd blir kort och gott: Byt bränsletank! Min erfarenhet av flera liknande fall är att tanken kommer att fortsätta rosta på insidan nästan oavsett vad du gör för att förindra det då både bränsle och luft alltid innehåller en viss mängd fukt. Att byta tank är dessutom betydligt enklare och framförallt att rekommendera ur ett säkerhetsperspektiv.

Lycka till med din David Brown 900, i slutet av 1950-talet en populär brittisk traktor som i Sverige såldes av AB Arvika-Thermaenius i Katrineholm.

/Per Ericsson

Rulla till toppen