Vilken mopedmodell och släpvagnsfäste?

Vilken mopedmodell och släpvagnsfäste?

Publicerad

Fråga: Vilken mopedmodell är detta och vilken typ av mopedsläpvagn hör fästet till? Mvh Butcho

Svar: Hej Butcho! Din moped är en så kallad Crescent raket eller raketarsel. Modellen är närmare bestämt en 1149 av årsmodell 1961.

1961 var det enda året modell 1149 hade tanken med de rundade tanksidorna. Mopeden ser ut att vara orörd, det vill säga inte ett senare hopplock av delar. Även motorn är original för modellen, då denna hade Sachs 50/2 KS med handväxel.

När det gäller släpvagnsfästet så har jag vid flera tillfällen sett lösa kulkopplingar och draghandskar för mopedsläp från gamla nedlagda cykel och mopedbutiker. Vet däremot inte om dessa var avsedda för en speciell vagn eller om de såldes lösa som tillbehör för äldre vagnar eller hemmabyggen.

Om någon har en mopedsläpvagn med kulkoppling är ni välkommen att skriva en kommentar eller skicka in bild till oss.

Josefine Andersson

Släpvagnsfäste med kulkoppling.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Demontera kopplingen på Victoria EM 50

7 kommentarer

mekgoran: jomen när du kan den där motorn så kommer intresset att öka mycket , om intresse finnes.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842