Sachs 502-motor som tappat orken vid låga varv

Sachs 502-motor som tappat orken vid låga varv

Publicerad

Fråga: Hej! Jag har en Sachs 502/1a x (italienska 502/1as) som helt saknar ax och ork i låga varv. Även med varm motor och hög ingångsfart blir det kryphastighet i varje uppförsbacke. Jag har nytt munstycke/nål, nya kolvringar och justerat tändning. Allt enligt originalspecifikation.

Även dreven ser fräscha ut och är 13/20 som original. Jag misstänkte då något med kopplingen, men efter att nu ha klyvt motorn och tittat ser allt ut och känns som nytt. Är dock amatör på denna motor så vet inte riktigt vad man ska leta efter. Ska tilläggas att motorn startar väldigt lätt och dör nästan aldrig. Har ni någon idé om vad som kan vara problemet?

Lenny

 

Svar: Nu förutsätter jag att förgasare och tändning är justerat enligt tillverkarens specifikationer. I så fall låter det som att motorn/avgassystemet är igensotat. Om så är fallet kan motorn gå bra på tomgång eftersom avgasmängderna då är små. Men när man vrider på gasen ökar mängden avgaser och då kan en förträngning leda till att motorn går dåligt – den blir "kontaminerad" av sina egna avgaser. Sotet sitter i avgasporten, kröken samt i ljuddämparen.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Demontera kopplingen på Victoria EM 50

7 kommentarer

mekgoran: jomen när du kan den där motorn så kommer intresset att öka mycket , om intresse finnes.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842