Fräscha upp kofångare

Fräscha upp kofångare

Publicerad

Fråga: Jag har en Fiat Ducato med kofångare av plast. Dess har varit grå till färgen men nu på ålders höst börjar dom bli mer och mer vita. Hur gör man för att få tillbaka original nyansen?

Vill inte måla. Har för sökt med olika preparat från den marina värden, plastcleaner, polish, wax, o.s.v. varje försök ser det fint ut men när medlen har torkat går plasten tillbaka till sin ljusare nyans. Antar att det är någon typ av oxid som sitter i plasten går denna att få bort?

Med vänlig hälsning.

Zlim

Svar: Jag hade samma problem på en Ducato, fast i det här fallet var den dekaltrimmad till en Peugeot, och med svarta kofångare istället för grå. Det bästa sättet som jag provade för att få stil på kofångarna var att värma dem med värmepistol. När de värmdes upp kröp svärtan fram (se bilden) och plasten kändes på det hela taget fräschare. Därefter körde jag med lite wax på kofångarna och de höll sig fräscha åtminstone till året därpå då bilen såldes. Min gissning är att denna metod även skulle fungera på gråa kofångare (så länge det handlar om genomfärgad plast och inte lackerad). Prova för säkerhets skull på ett undanskymt ställe.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Demontera kopplingen på Victoria EM 50

7 kommentarer

mekgoran: jomen när du kan den där motorn så kommer intresset att öka mycket , om intresse finnes.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842