Fräscha upp kofångare

Fråga: Jag har en Fiat Ducato med kofångare av plast. Dess har varit grå till färgen men nu på ålders höst börjar dom bli mer och mer vita. Hur gör man för att få tillbaka original nyansen?

Vill inte måla. Har för sökt med olika preparat från den marina värden, plastcleaner, polish, wax, o.s.v. varje försök ser det fint ut men när medlen har torkat går plasten tillbaka till sin ljusare nyans. Antar att det är någon typ av oxid som sitter i plasten går denna att få bort?

Med vänlig hälsning.

Zlim

Svar: Jag hade samma problem på en Ducato, fast i det här fallet var den dekaltrimmad till en Peugeot, och med svarta kofångare istället för grå. Det bästa sättet som jag provade för att få stil på kofångarna var att värma dem med värmepistol. När de värmdes upp kröp svärtan fram (se bilden) och plasten kändes på det hela taget fräschare. Därefter körde jag med lite wax på kofångarna och de höll sig fräscha åtminstone till året därpå då bilen såldes. Min gissning är att denna metod även skulle fungera på gråa kofångare (så länge det handlar om genomfärgad plast och inte lackerad). Prova för säkerhets skull på ett undanskymt ställe.

Lycka till

Robert Gustavsson

Rulla till toppen