Växelhandtag till Saxonette

Växelhandtag till Saxonette

Publicerad

Fråga: Hej! Jag har en Saxonettemotor som jag tänkte installera på lämpligt fordon. Tillhörande växelhandtag har jag inte kvar.

Funkar det med ett vanligt "tvåväxelhandtag", det vill säga tre lägen? Jag tänker: Drive, neutral och back

Svar: Hej! Jag är osäker på vilken Saxonettemotor du avser. De jag känner till hade dragstart och chokehandtag, men inte växelhandtag. Sedan finns det förstås modeller med elstart och back. Även om jag ser att Monarks reservdelskatalog anger växelhantag för Seniormodell 1722 med Saxonettemotor så hade inte vår familjs orörda Senior 1722 ett växelhandtag eftersom det var en automat. Motorn drev endast vid gaspådrag och gick på tomgång när gasen släpptes. Back-funktion fanns inte på modellen.

Kanske någon av våra kunniga läsare kan hjälpa i denna fråga?

Josefine Andersson

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Demontera kopplingen på Victoria EM 50

7 kommentarer

mekgoran: jomen när du kan den där motorn så kommer intresset att öka mycket , om intresse finnes.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842