Köra med avbruten borr i Bingförgasare?

Köra med avbruten borr i Bingförgasare?

Publicerad

Fråga: Hej. Jag har en bingförgasare med beteckning 1/12/114 och såg nu i dag att någon har kört av en liten borr i dräneringshålet från utrymmet där flottören sitter. Min fråga är om det går att använda förgasaren med pluggat dräneringshål och om svaret är nej så bör jag väl då kunna borra ett nytt på samma höjd och på sidan av det gamla hålet?

Vänliga hälsningar

Matte

 

Svar: Om det bara handlar om "bräddavloppet" högt upp i flottörhuset kan man lugnt köra vidare med borren kvar i hålet. Många äldre förgasare saknar detta hål och då får bränslenivån stiga så att det rinner ur flödarknappen när man flödar. Man får en slabbigare förgasare om man kan leva med det.

Men om det är en borr i hålet så kanske bensinen kan sippra ut genom borrens spånrännor? Annars finns det nya förgasarhus att köpa hos Zweirad Vergaserfabrik

Jim Lundberg

On
Off

5 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Jims nya bok på gång

1 kommentar

morian: Hej Det ser spændende ud med Jims nye bog. Jeg har allerede de to Stora Tvåtaktsboken. Hvad koster den ny bog? Venlig hilsen Jesper (fra Danmark)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842