Läckande förgasare på tvåväxlad Sachs

Läckande förgasare på tvåväxlad Sachs

Publicerad

Fråga: Har förgasarproblem på Sachs 50/2 motor. Problemet är att det kommer bensin från ett litet hål som sitter klockan 5 i förhållande till insug. Flottören tätar, med det verkar som det flödar ur detta hål trots rätt nivå. Vad har detta hål för funktion, kan jag täta igen detta?
Mvh Lars-Åke

Svar: Hej Lars-Åke! Hålet i flottörhuset är ett bräddavloppshål som går i vinkel ut genom förgasarhuset och förlängs av ett mässingrör (som ibland saknas på begagnade förgasare). Hålet fyller sin funktion genom att släppa ut bränsle vid flödning istället för att läcka i vid flödarknappen. 

Om bränslet flödar ur bräddavlopp utan att förgasaren flödas manuellt så tätar inte flottören som den ska. Är nålen för kort eller skadad? Eller har du en mässingflottör som blivit otät och hur ser nålens säte ut i locket och flottörhusbotten?

Nålen ska täta flottörhusets lock. Prova att blåsa rent med tryckluft. Hjälper inte det kan du ta polermedel, till exempel ventilslippasta. Sätt en liten klick slippasta på nålen och stick den i lockets säte. Rotera delarna mot varandra. På så sätt får nål och säte samma vinkel och kan förhoppningsvis täta igen.

Josefine Andersson

Hålet går i vinkel och är anslutet till ett mässingrör

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Tvätta klädsel

1 kommentar

Per L: Jag har flera gånger med bra resultat sprayat (mycket flödigt med blomspruta, nästan dränkt in) bilklädslar med såpvatten. Efter 10-30 minuter har jag sugit upp så mycket såpvatten som går med en...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842