Byta från Stefa till Bosch tändsystem på ILO Piano?

Byta från Stefa till Bosch tändsystem på ILO Piano?

Publicerad

Fråga: Hej. Har en ILO Piano G50 med ett Stefa typ E2 tändsystem, medursroterande svänghjul som fungerar bra efter liter renovering. Har ytterligare en ILO (eller tre stycken om jag ska vara ärlig.) utan tändsystem, är lite knöligt att få tag på något nytt eller begagnat. Nu till min fråga.

Kan man konvertera från Stefa till Bosch? Tändplattan ska ju passa i blockhalvan, svänghjulet på axelkonan och svänghjulskåpan är ju bra om man får tillbaka på plats också. Dessutom ska det tända vid rätt tidpunkt. Måste ju finnas någon som provat före mig?

M.V.H. Pelle.

 

Svar: Bosch och svenska Stefa (före detta Stensholms fabrik) har haft lite samarbeten och det har lett till att vissa saker passar mellan de olika tändsystemen, men hur det ligger till med ILO Piano vet jag inte då jag aldrig provat.

Mitt tips är att låna olika tändsystem från olika motorer och testa om de passar. Konan på vevaxeln ska stämma, tändpunkten ska stämma och hjulet ska givetvis få plats i motorn.

Någon som testat och kan tipsa Pelle om lämpligt boschsystem till pianomotorn?

Jim Lundberg

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur vända packbox i Husqvarna Novolette?

18 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Knut. Vad jag vet ska inte alkylatbensin och tvåtaktsolja ha några problem med att "gifta sig" Det finns alkylatbensin som är färdigblandad med tvåtaktsolja (2 %) och jag har inte sett...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842