Tändkabel i Datsun

Tändkabel i Datsun

Publicerad

Fråga: Jag har en äldre Datsun med Z24s-motorn, en traditionell motor med förgasare, tändspole, brytare och ingen elektronik som styr motorn. Mitt problem är att jag har svag gnista på tändstiften. Jag själv tror att det har med tändkablarna att göra (bilen är jordad korrekt och brytare inställda korrekt). Nu sitter det kol/grafit tändkablar och kabeln till tändspolen är cirka 110 cm lång. Jag tror att gnistan skulle bli bättre med traditionella koppartändkablar och en kortare kabel mellan tändspole och fördelare (behövs bara cirka 35 cm). Är jag på rätt spår?

Chris

Svar: Enligt min uppfattning tänker du helt rätt. Kopparkablar är bättre för din motor och kör inte med längre kablar än du måste. Byt kablar och lämna gärna en kommentar nedan och berätta hur det gick.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur vända packbox i Husqvarna Novolette?

18 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Knut. Vad jag vet ska inte alkylatbensin och tvåtaktsolja ha några problem med att "gifta sig" Det finns alkylatbensin som är färdigblandad med tvåtaktsolja (2 %) och jag har inte sett...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842