Problem med äldre åkgräsklippare

Genrebild.

Problem med äldre åkgräsklippare

Publicerad

Fråga: Hej. Jag har en gammal åkgräsklippare (Murray) med Tecumseh-motor. Fråga 1: Motorn går ojämnt d.v.s. hackar till då och då med 2-5 sekunders mellanrum. Min gräsklippare med Briggs & Stratton-motor beter sig på liknande sätt. Jag har bytt tändstift och gjort ren förgasarna men inget hjälper. Maskinerna går att använda men det irriterar.

Fråga 2: På åkgräsklipparen finns en rund 'pryl' 2cm diameter med metallhölje och med tre kablar. Två grå kablar och en röd. De grå är kopplade till någon typ av sensor på ovansidan av växellådan.

Det är 1 kohm mellan de grå kablarna och ca 2 ohm från ena grå till höljet (jord). Maskinen har inget batteri eller någon annan el. När jag tog över den så var den röda kabeln loss. Är det här någon form av säkerhets funktion?

Mvh

Bengan

 

Svar: Jag är inte så insatt i dessa klippare, men kolla så att det inte finns vatten i bensintankarna. Små vattendroppar i botten på tanken kan sugas upp med jämna mellanrum och då kommer motorn att "hosta till" ett ögonblick när dessa passerar.

Någon som kan mer om dessa klippare? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

On
Off

4 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Dieselpump på Deutz

1 kommentar

mekgoran: den har inte startats på 12 år men gjorde rent det mycket finmaskiga oljefiltret, ny turbo- diesel olja, ny olja i luftfiltret, kolla ventilspel, nytt diesel filter blir det framöver, har jag glömt...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842