Problem med äldre åkgräsklippare

Fråga: Hej. Jag har en gammal åkgräsklippare (Murray) med Tecumseh-motor. Fråga 1: Motorn går ojämnt d.v.s. hackar till då och då med 2-5 sekunders mellanrum. Min gräsklippare med Briggs & Stratton-motor beter sig på liknande sätt. Jag har bytt tändstift och gjort ren förgasarna men inget hjälper. Maskinerna går att använda men det irriterar.

Fråga 2: På åkgräsklipparen finns en rund ’pryl’ 2cm diameter med metallhölje och med tre kablar. Två grå kablar och en röd. De grå är kopplade till någon typ av sensor på ovansidan av växellådan.

Det är 1 kohm mellan de grå kablarna och ca 2 ohm från ena grå till höljet (jord). Maskinen har inget batteri eller någon annan el. När jag tog över den så var den röda kabeln loss. Är det här någon form av säkerhets funktion?

Mvh

Bengan

 

Svar: Jag är inte så insatt i dessa klippare, men kolla så att det inte finns vatten i bensintankarna. Små vattendroppar i botten på tanken kan sugas upp med jämna mellanrum och då kommer motorn att ”hosta till” ett ögonblick när dessa passerar.

Någon som kan mer om dessa klippare? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

Rulla till toppen