Avtätade ramlager på Husqvarna Flinta?

Vissa lager är kapslade och fettsmorda från fabrik. För att ta bort täningarna (plåt eller gummi) tar man bara en liten skruvmejsel och bänder loss dem.

Avtätade ramlager på Husqvarna Flinta?

Publicerad

Fråga: Hej. Har köpt ny vevaxel med fulla vevskivor till min Husqvarna Flinta och den saknade ramlager. Har sedan länge nya fullkapslade lager 6202 -2Z C3. Kan jag använda dem som de är eller skall jag pilla bort kapslingarna? Skall i så fall fettet tvättas bort?

mvh

Kid

 

Svar: Några mopedmotorer (Zündapp KS 50 och ILO FP 50) har faktiskt 2Z-lager (dammskydd bestående av plåtskivor på sidorna av lagret) som ramlager. Varför vet jag inte, men mitt tips är att du pillar bort plåtsidorna med en liten skruvmejsel. Fettet kommer att tvättas bort av bensinen på några sekunder/minuter efter start, men kan möjligtvis orsaka loppa på stiftet innan det försvunnit.

C3-lager är optimalt till ramlager då dessa lager har ett något större spel än ett standardlager. Man väljer ofta C3-lager i applikationer där varvtalen är höga och/eller där temperaturskillnaden är stor mellan axel och gods. Dessa lager kan i viss mån även kompensera för små vinkelfel på axlarna.

Jim Lundberg

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Dieselpump på Deutz

1 kommentar

mekgoran: den har inte startats på 12 år men gjorde rent det mycket finmaskiga oljefiltret, ny turbo- diesel olja, ny olja i luftfiltret, kolla ventilspel, nytt diesel filter blir det framöver, har jag glömt...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842