Motorn sitter fast

Motorn sitter fast

Publicerad

Fråga: Har köpt en Volvo Amazon 1962 med en B20. Motorn sitter fast, jag har sprutat omega rostlösning i cylindrarna, men den går inte runt. Bilen har stått i cirka 20 år. Växellådan har också fastnat i friläget och inga växlar går att lägga i. Hur gör man för att få motorn att gå runt? Och lådan?

mvh Krister

Svar: Diesel i cylindern är ett beprövat sätt och kan kombineras med att motorblocket värms upp. Ett annat är att lägga i fyrans växel och putta bilen fram och tillbaka. Om motorn lossnar lätt kanske den går att köra utan några större åtgärder. Lossnar den med en smäll rekommenderar jag en större översyn för att säkerställa att ingenting har gått sönder.

Jag har inte stött på någon växellåda som fastnat i friläget, men jag gissar att det kan gå att få i en växel genom lite lirkande.

Tips från vår läsekrets? Lämna dem i rutan för kommentarer nedan.

Robert Gutavsson

On
Off

6 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur vända packbox i Husqvarna Novolette?

18 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Knut. Vad jag vet ska inte alkylatbensin och tvåtaktsolja ha några problem med att "gifta sig" Det finns alkylatbensin som är färdigblandad med tvåtaktsolja (2 %) och jag har inte sett...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842