Skillnad på plåt?

Skillnad på plåt?

Publicerad

Fråga: Jag har funderat lite på plåt. Jag hade två plåtbitar som var lika tjocka, den ena gick lätt att böja, däremot var karossplåtbiten betydligt svårare att böja. När man rostlagar en bil, vad är det egentligen för plåt man ska använda? Antar att det är någon skillnad. Jag bara undrar, lagar ingen rost själv.

Roger

Svar: Visst finns det skillnader i hårdhet hos olika plåtar. Mycket enkelt förklarat ligger det till så här: en plåt med hårdheten DC04 är tämligen lättformad och lämpar sig bättre än DC01 om du ska forma en skärmkant eller rulla upp en skärm i ett engelskt hjul. Nu åldras plåt vilket gör att den hårdnar. Den mer lättformade DC04 får samma egenskaper som DC01 efter ungefär ett halvår. När det gäller rostlagning av bilar brukar i allmänhet DC01 fungera bra.

Robert Gustavsson

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Bilder på Monark Monarped från 1959

1 kommentar

JonasA: De 3 sista siffrorna i ramnumret brukar tala om vilken modell det är. Ex.vis 348 eller 349.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842